W roku akademickim 2022/2023 zaplanowano 15 całodniowych warsztatów kulinarnych, w tym jeden warsztat dwudniowy, a także dodatkowy warsztat on-line.
Każdy z warsztatów składa się z warsztatu kulinarnego (6 godz.) z 2 trenerami Akademii, a także z wykładu z ekspertem (2 godz.) i odbywa się w godz. 10.00-18.00 (prosimy o przybycie pół godziny wcześniej w celu przygotowania się do zajęć: przebranie się w kitle, podpisanie listy obecności).
WARSZTAT KULINARNY:
Wołowina od A do Z oraz tajniki kuchni francuskiej.
Prowadzący: David Gaboriaud i Krystian Zalejski.
WARSZTAT KULINARNY: Menu degustacyjne i fine dining.
Prowadzący: Tomasz Łagowski
WARSZTAT EKSPERCKI: warsztat sommelierski.
Prowadzący: Tomasz Kolecki
WARSZTAT KULINARNY: Podstawowe ciasta i kremy w cukiernictwie.
Prowadzący: Michał Iwaniuk i Michał Wiśniewski
WYKŁAD EKSPERCKI: Dietetyka
Prowadzący: Angelika Motopulos
WARSZTAT KULINARNY: Drób – gęś. Garnisz i plating na talerzu.
Prowadzący: Agata Wojda I David Gaboriaud
WYKŁAD EKSPERCKI: Multisensoryczność posiłku – aspekty związane z wizualizacją potraw (plating), nowoczesnymi metodami składania zamówień i serwowania potraw.
Prowadzący: dr inż. Artur Głuchowski
WARSZTAT KULINARNY: kuchnia roślinna – warzywa i owoce
Prowadzący: Daria Ładocha oraz Grzegorz Zawierucha
WYKŁAD EKSPERCKI: Kompetencje przyszłości. Trening umiejętności
Prowadzący: Renata Kozłowska
WARSZTAT KULINARNY: Techniki obróbki produktu.
Prowadzący: Adam Chrząstowski oraz Ernest Jagodziński
WYKŁAD EKSPERCKI: Food cost w kuchni, czyli co i jak policzyć- instruktaż dla idealnego szefa kuchni.
Prowadzący: Aleksandra Jagodzińska
WARSZTAT KULINARNY: ryby i owoce morza
Prowadzący: Kurt Scheller oraz Tomasz Łagowski
WYKŁAD EKSPERCKI I: wykład sommelierski
Prowadzący: Tomasz Kolecki
WYKŁAD EKSPERCKI II: food cost
Prowadzący: Paweł Gruba
WARSZTAT KULINARNY: Kuchnia japońska
Prowadzący: Yannick Lohou i Tomasz Łagowski
WYKŁAD EKSPERCKI: Nowoczesne techniki kulinarne
Prowadzący: Artur Głuchowski
Warsztat kulinarny: Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo – szkolenia praktyczne z Rational
Prowadzący: Jarosław Kołodziejek i Tomasz Łagowski
WYKŁAD EKSPERCKI: Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo – szkolenia praktyczne z Rational
Prowadzący: Anna Pycińska
WARSZTAT KULINARNY: Słodko-słone warsztaty cukiernicze
Prowadzący: Maciej Rosiński i Maciej Wiśniewski
WYKŁAD EKSPERCKI: Wiem, co kupuję, czyli jak robić codzienne zakupy spożywcze.
Prowadzący: Katarzyna Bosacka
Warsztat kulinarny: kuchnia włoska
Prowadzący: Cristina Catese i Ernest Jagodziński
WYKŁAD EKSPERCKI: wkrótce więcej informacji
Prowadząca: Renata Kozłowska
WARSZTAT KULINARNY: street food i tex-mex
Prowadzący: Michał Toczyłowski i Grzegorz Zawierucha
WYKŁAD EKSPERCKI: wykład baristyczny.
Prowadzący: Wojciech Pasko
Warsztat kulinarny: kuchnia polska i BBQ
Prowadzący: Adam Chrząstowski i Artur Musztyfaga
WYKŁAD EKSPERCKI: Jak gotować, żeby nie zwariować? Czy sezonowość, zero waste, prostota i ekonomia w kuchni rzeczywiście mają sens?
Prowadząca: Katarzyna Bosacka
Warsztaty Baristyczne
Prowadzący: Wojciech Pasko
WARSZTAT CUKIERNICZY: sztuka pracy z czekoladą
Prowadzący: Michał Iwaniuk i Kamil Szulc
Warsztat kulinarny: kuchnia polska
Prowadzący: Tomasz Łagowski i Artur Musztyfaga
WYKŁAD EKSPERCKI: Karta techniczna dań.
Prowadzący: Paweł Gruba
WYKŁAD EKSPERCKI: Bez cukru, bez tłuszczu, bez glutenu, bez laktozy, a może bez sensu? Jak czytać etykiety i wybierać diety?
Prowadzący: Katarzyna Bosacka
Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere zapewnia idealne warunki do rozwoju studentów. Dzięki współpracy z liderami organizacji specjalistycznych szkoleń kulinarnych oddajemy do dyspozycji studentów nowoczesne studia kulinarne dopasowane do tematyki warsztatów.
Ul. Agrykoli 1 w Warszawie, wjazd od ulicy Parkowej
Chefs Culinar
ul. Kulinarna 6 w Wiskitkach
Hotel Narvil Conference & Spa
ul. Czesława Miłosza 14A
w Serocku
ul. Wyspiańskiego 26 w Poznaniu
Ul. Wiejska 13A w Pruszkowie
ul. Nowy Józefów 36 w Łodzi
Studentom Akademii dajemy również możliwość uczestniczenia maksymalnie 2 razy w miesiącu w największych i najbardziej prestiżowych realizacjach cateringowych, będących oprawą spektakularnych eventów, gali, bankietów, konferencji i innych wydarzeniach. Terminarz będzie podawany na bieżąco z wyprzedzeniem.
Centrum produkcyjne Belvedere Catering
Ul. Raszyńska 13 w Piasecznie
by Belvedere
Belvedere Gourmet Group
Belvedere-Cafe Łazienki Królewskie Sp. z o.o.
ul. Agrykola 1, 00-460 Warszawa
Kierownik Projektu:
Anna Paprocka
+48 661 996 221
akademia@belvedere.com.pl