Co wyróżnia Chefs Culinar? Szeroki i dostępny w skali całego kraju asortyment, najnowocześniejsze technologie magazynowania, świetnie zorganizowana i przyjazna środowisku logistyka oraz najwyższa jakość obsługi.
Zespół w Polsce liczy na dzień dzisiejszy ponad 400 osób. Są wśród nich doradcy kulinarni, doradcy klienta, konsultanci telefoniczni, kupcy, logistycy… Każda z tych osób to doświadczony profesjonalista, który każdego dnia dba o to, aby zapewnić najwyższą jakość świadczonych usług.
Asortyment obejmuje pełen przekrój produktów dla gastronomii: od tłuszczów, nabiału, przypraw…, przez świeże mięsa, ryby, warzywa i owoce, proste w przygotowaniu dania convenience, aż po napoje bezalkoholowe i najlepsze wina.
Produktom spożywczym towarzyszy szeroka oferta wyposażenia dla gastronomii: zastawa stołowa, akcesoria kuchenne, czy specjalistyczne środki czystości wykorzystywane w każdej kuchni.
Chefs Culinar nieustannie inwestuje w nowoczesne technologie magazynowania i świetnie zorganizowaną, przyjazną środowisku logistykę. W 2021 roku w Wiskitkach koło Warszawy otworzyliśmy najnowocześniejsze centrum dystrybucyjne dla gastronomii, które stanowi serce organizacji.
Ponadto w Wiskitkach działa również Chefs Atelier – wyjątkowa akademia, stworzona specjalnie z myślą o naszych klientach. To miejsce, w którym dzielimy się naszą wiedzą i doświadczeniem, gdzie prowadzimy ciekawe i inspirujące warsztaty, szkolenia, a także pomagamy w praktycznym prowadzaniu biznesu.