mecenasi akademii

wsparli akademię

Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere stanowi autorski projekt CSR. Niezwykle ważne w kontekście jej działalności oraz dalszego rozwoju jest aktywne jej wspieranie przez osoby i podmioty, które podzielają naszą ideę szeroko pojętego wsparcia rozwoju młodzieży aspirującej do uzyskania kwalifikacji samodzielnego Szefa Kuchni. Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za okazane wsparcie naszej działalności, każdej firmie i instytucji, która wspiera naszą działalność finansowo oraz rzeczowo, a także każdej osobie, która bezinteresownie zaangażowała się w tworzenie programu akademickiego.

sponsor główny

Chefs Culinar

Doskonałe zaopatrzenie i najlepsza obsługa branży gastronomicznej.

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Chefs Culinar jest firmą o niemieckich korzeniach, która działa na rynku gastronomicznym od blisko 100 lat. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i koncentracji wyłącznie na food serwisie doskonale rozumie branżę i potrafi odpowiedzieć na jej potrzeby. Chefs Culinar wyróżnia kompleksowa obsługa – poza hurtową sprzedażą żywności oferuje także szeroki wachlarz usług doradztwa oraz wsparcia w codziennym prowadzeniu biznesu.

Co wyróżnia Chefs Culinar? Szeroki i dostępny w skali całego kraju asortyment, najnowocześniejsze technologie magazynowania, świetnie zorganizowana i przyjazna środowisku logistyka oraz najwyższa jakość obsługi.

Zespół w Polsce liczy na dzień dzisiejszy ponad 400 osób. Są wśród nich doradcy kulinarni, doradcy klienta, konsultanci telefoniczni, kupcy, logistycy… Każda z tych osób to doświadczony profesjonalista, który każdego dnia dba o to, aby zapewnić najwyższą jakość świadczonych usług.

Asortyment obejmuje pełen przekrój produktów dla gastronomii: od tłuszczów, nabiału, przypraw…, przez świeże mięsa, ryby, warzywa i owoce, proste w przygotowaniu dania convenience, aż po napoje bezalkoholowe i najlepsze wina.

Produktom spożywczym towarzyszy szeroka oferta wyposażenia dla gastronomii: zastawa stołowa, akcesoria kuchenne, czy specjalistyczne środki czystości wykorzystywane w każdej kuchni.

Chefs Culinar nieustannie inwestuje w nowoczesne technologie magazynowania i świetnie zorganizowaną, przyjazną środowisku logistykę. W 2021 roku w Wiskitkach koło Warszawy otworzyliśmy najnowocześniejsze centrum dystrybucyjne dla gastronomii, które stanowi serce organizacji.

Ponadto w Wiskitkach działa również Chefs Atelier – wyjątkowa akademia, stworzona specjalnie z myślą o naszych klientach. To miejsce, w którym dzielimy się naszą wiedzą i doświadczeniem, gdzie prowadzimy ciekawe i inspirujące warsztaty, szkolenia, a także pomagamy w praktycznym prowadzaniu biznesu.

 

Dowiedz się więcej, odwiedź stronę CHEFS CULINAR

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia
sponsor główny

Rational

Najlepsze na świecie rozwiązania dla nowoczesnych kuchni.

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Historia RATIONAL to już ponad 40 lat ustawicznego dążenia do oferowania ludziom pracującym w profesjonalnych kuchniach na całym świecie, najlepszych rozwiązań w zakresie technologii gotowania.

Dzięki pasji i inicjatywie prekursorów w handlu, już w pierwszej dekadzie lat 90-tych urządzenia z fabryki w Landsberg am Lech zaczęły pojawiać się na polskim rynku – służąc polskim Klientom, niekiedy do dziś. Dziś firma RATIONAL w Polsce to blisko 20 osobowa profesjonalna organizacja, złożona m.in. z 9 Szefów Kuchni codziennie spotykających się z aktualnymi i przyszłymi użytkownikami naszych urządzeń. To blisko 500 spotkań kulinarnych (RATIONAL CookingLive), w ciągu roku, prowadzonych przez Kucharzy dla Kucharzy. Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w takim seminarium. To ponad 9000 spotkań z klientami w miejscu ich pracy. To prezentacja najnowszej technologii na Targach Gastronomicznych m.in. EuroGastro, Polagra, czy HoReCa, a także licznych Konkursach i Eventach kulinarnych.

Przez 10 lat istnienia RATIONAL Sp .z o. o (firma została założona w lipcu 2005), odbytych zostało ponad 60.000 wizyt w miejscach pracy naszych Klientów, ponad 20.000 Klientów uczestniczyło w pokazie kulinarnym „RATIONAL CookingLive”, niezliczona liczba targów, eventów kulinarnych, konkursów w tym realizowanych z oddaną grupa Partnerów Dystrybucyjnych, sprawiła ze RATIONAL jest marką Nr 1 w Polsce.

Nasz najwyższy cel.

RATIONAL oferuje osobom zajmującym się termicznym przyrządzaniem potraw w kuchniach dużych i profesjonalnych największe korzyści, najlepsze rozwiązania i wsparcie podczas codziennej pracy związanej z gotowaniem. Maksyma ta stanowi podstawę działalności firmy od ponad 40 lat. Przyświeca ona również podejściu do klientów, dostawców, pracowników i inwestorów firmy. Z pewnością stanowi ona również powód, dla którego 93%  klientów RATIONAL na całym świecie zapewnia, że jest to marka, która  oferuje największe możliwe korzyści.

 

Dowiedz się więcej, odwiedź stronę RATIONAL

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia
sponsor

Akademia Czekolady

Barry Callebaut

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia
deser michała

Czekoladowe Inspiracje, szkolenia i porady dotyczące rozwoju firmy rzemieślniczej

Akademia Czekolady

Zlokalizowana na obrzeżach Łodzi, przy fabryce Barry Callebaut Manufacturing Polska, Akademia Czekolady tworzy społeczność czekoladników i cukierników, którzy chcą się uczyć i podnosić swoje talenty na wyższy poziom.
Jest to unikalne na mapie Polski miejsce gdzie obserwować można rozwój cukierników, doskonalenie ich umiejętności oraz rozwój Marek, które reprezentują.
Akademii Czekolady stwarza doskonałe warunki do rozwoju swoich kursantów. Dzięki kameralności organizowanych szkoleń, których liczba uczestników może wynosić maksymalnie 12 osób, zapewnia komfort podczas trwania szkolenia oraz indywidualne podejście kadry trenerskiej do potrzeb kursantów. Oprócz rozszerzonego programu podstawowego, Akademia organizuje szereg kursów specjalistycznych, prowadzonych przez wykwalifikowanych, uznanych na całym świecie Szefów. Każdy z Szefów został specjalnie wybrany ze względu na swój wyjątkowy talent oraz umiejętność dzielenia się wiedzą.,

W imieniu akademii czekolady

Kamil Szulc

Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere idealnie wpisuję się w filozofię naszej działalności w Akademii Czekolady. Wspieranie uczniów ze szkół o profilu gastronomicznym to praktyczny i merytoryczny sposób na zaprezentowanie niezliczonych możliwości ich rozwoju i kariery i wdrożenie ich w kreatywny świat gastronomii – jest to także podwaliną naszej działalności w Akademii Czekolady. Co najważniejsze, projekt ułatwi start uczestnikom w wybranej ścieżce zawodowej poprzez praktyczne zajęcia z ekspertami oraz możliwość pracy na najwyższej jakości surowcach. Chcemy być częścią tej wspaniałej podróży i jesteśmy bardzo dumni, że Akademia Czekolady może wesprzeć uczestników projektu w ich rozwoju.

AKADEMIA CZEKOLADY

Ul. Nowy Józefów 36
94-406 Lódź
Tel.: +48 882 165 246

kamil szulc

W swojej codziennej pracy w Akademii Czekolady jednym z moich głównych zadań jest pomoc w rozwoju i wspieranie klientów w ich rzemieślniczej pracy z zakresu cukiernictwa, deserów czy pracy z czekoladą. Projekt Akademii Mistrzów Smaku uważam za szlachetną inicjatywę, która pozwoli doskonalić się młodym adeptom naszej branży. Cieszę się, że będę miał możliwość udziału w projekcie i obserwacji ich rozwoju. To ogromna przyjemność!

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

kontakt

86-031 Osielsko
ul. Bałtycka 13
T/F: /52/ 381 31 38
E: cheman@hafciarnia.pl

sponsor

ChemaN

Jesteśmy rodzinną szwalnią nie tylko dlatego, że w różnych działach firmy ChemaN pracują dzieci oraz rodzeństwo właścicieli. Uczestniczymy aktywnie w budowie polskiej gastronomii. Jesteśmy przy jej wzlotach i upadkach. Można napisać, że jesteśmy z tą branżą na dobre i na złe – jak w rodzinie. Od ponad 28 lat działamy w myśl zasady „Trzymaj się rodziny i przyjaciół – oni nigdy nie wyjdą z mody”.
 
Od 28 lat odzież spod naszych igieł produkowana jest z polskich materiałów. Wysokiej jakości tkaniny zapewniają szefom kuchni oraz ich personelowi nieskazitelny wygląd, oraz pełen komfort pracy. Stworzona wraz z polską fabryką tekstylną tkanina plamoodporna, produkowana jest wyłącznie dla nas. Jesteśmy profesjonalni i odpowiedzialni za to, co tworzymy.
 
Od ponad 8 lat ubieramy wszystkie polskie reprezentacje kucharzy walczące o najwyższe wyróżnienia na międzynarodowych konkursach kulinarnych. Jesteśmy dumni z tego, że przez 28 lat udało nam się zbudować markę odzieży, która zdobyła uznanie kucharzy, cukierników oraz managerów hoteli.
 
PATRONAT MEDIALNY

Szef Kuchni

Szef Kuchni Magazyn Branży Gastronomicznej to najlepsze źródło wiedzy dla branży HoReCa. Docieramy precyzyjnie i bezpośrednio do największej liczby osób decyzyjnych z całego sektora gastronomicznego. Co nas wyróżnia? Rzetelne i aktualne informacje z polskiego rynku HoReCa, wiedza przekazywana przez profesjonalistów, ciekawe i intrygujące wywiady, prezentacja nowości produktowych. Zachęcamy do prenumeraty „Szefa Kuchni” (prenumerata@szef-kuchni.com.pl) oraz reklamowania się na łamach naszego magazynu!

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia
cropped restaurant management logo rgb 12
PATRONAT MEDIALNY

Restaurant Management

Restaurant Management to merytoryczne i innowacyjne czasopismo skierowane do branży HoReCa. Autorami są najlepsi eksperci i inspirujący praktycy, którzy poruszają najbardziej aktualne oraz najważniejsze zagadnienia dla restauratorów i szefów kuchni. Redakcję tworzą pasjonaci branży HoReCa – Monika Cichowska i Bartosz Wróblewski.