Organizacja

Rocznik 2024/2025

Doskonałe warunki do nauki

Terminarz warsztatów

W roku akademickim 2024/2025 zaplanowano 15 całodniowych warsztatów kulinarnych.
Każdy z warsztatów składa się z warsztatu kulinarnego (6 godz.) z trenerem Akademii, a także z wykładu z ekspertem (2 godz.) i odbywa się w godz. 10.00-18.00 (prosimy o przybycie pół godziny wcześniej w celu przygotowania się do zajęć: przebranie się w kitle, podpisanie listy obecności).

Inauguracja roku akademickiego oraz warsztat nr. 1

14 października 2024

Restauracja Belvedere

UROCZYSTA INAUGURACJA ROKU AKADEMICKIEGO

WARSZTAT KULINARNY:
Ryby i owoce morza
Prowadzący: Tomasz Łagowski

 

Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Paweł Gruba
Ekspert Akademii
Michał Iwaniuk
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 2

30 października 2024

Academy of Pastry Arts

WARSZTAT KULINARNY:
Podstawowe kremy i ciasta
Prowadzący: Michał Iwaniuk

WARSZTAT EKSPERCKI:
Food cost
Prowadzący: Paweł Gruba

Warsztaty nr. 3

26-27 listopada 2024

Unilever Food Solution

WARSZTAT KULINARNY:
Menu przyszłości

Prowadzący: Marcin Szachowicz

WARSZTAT EKSPERCKI:
Wprowadzenie technologiczne do menu przyszłości

Prowadzący: Elżbieta Gizińska

Marcin Szachowicz
Trener Kulinarny
Elżbieta Gizińska
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny
Michał Karadżow
Trener Kulinarny
Katarzyna Bosacka
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 4

6 grudnia 2024

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY:
Kuchnia roślinna

Prowadzący: Michał Karadżow

WARSZTAT EKSPERCKI:
Bez cukru, bez tłuszczu, bez glutenu, bez laktozy, a może bez sensu? Jak czytać etykiety i wybierać diety?

Prowadzący: Katarzyna Bosacka

Warsztaty nr. 5

17 grudnia 2024

Akademia Czekolady Callebaut

Warsztat cukierniczy:
Sztuka pracy z czekoladą

Prowadzący: Michał Iwaniuk i Kamil Szulc

Michał Iwaniuk
Trener Kulinarny
Kamil Szulc
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny
Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Dawid Balana
Trener Kulinarny
Angelika Motopulos
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 6

16 stycznia 2025

Restauracja Belvedere

Warsztat kulinarny:
Nowoczesna kuchnia zimna

Prowadzący: Tomasz Łagowski i Dawid Balana

Warsztat Ekspercki:
Techniki relaksacyjne jako wsparcie przyszłego kucharza

Prowadząca: Angelika Motopolus

Warsztaty nr. 7

28 luty 2025

Atelier Chefs Culinar

Warsztat ekspercki:
Kolory osobowości

Prowadzący: Renata Kozłowska

Warsztat kulinarny:
Sztuka Śniadań

Prowadzący: Michał Toczyłowski

Michał Toczyłowski
Trener Kulinarny
Renata Kozłowska
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 13

8 maja 2023

Atelier Chefs Culinar

Warsztat kulinarny: kuchnia polska i BBQ
Prowadzący: Adam Chrząstowski i Artur Musztyfaga

WYKŁAD EKSPERCKI: Jak gotować, żeby nie zwariować? Czy sezonowość, zero waste, prostota i ekonomia w kuchni rzeczywiście mają sens?
Prowadząca: Katarzyna Bosacka

Adam Chrząstowski
Trener Kulinarny
Artur Musztyfaga
Trener Kulinarny
Katarzyna Bosacka
Ekspert Akademii
Kliknij tutaj
Poprzedni
Następny
Anna Pycińska
Ekspert Akademii
Grzegorz Borcuch
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 8

7 marca 2025

Rational ul. Postępu 15

Warsztat ekspercki:
Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo

Prowadzący: Anna Pycińska

Warsztat kulinarny:
Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo – szkolenia praktyczne z Rational.

Prowadzący: Grzegorz Borcuch

Warsztaty nr. 9

18 marca 2025

Atelier Chefs Culinar

Warsztat ekspercki:
Karta techniczna

Prowadzący: Paweł Gruba

Warsztat kulinarny:
Smaki, którymi warto się dzielić- warsztaty tworzenia sezonowych talerzyków

Prowadzący: Agata Wojda

Paweł Gruba
Ekspert Akademii
Robert Zwierniak
Ekspert baristyczny

Warsztaty nr. 10

1-3 kwietnia 2025

Segafredo Zanetti

Warsztat i szkolenie baristyczne
Prowadzący: Robert Zwierniak

Doskonałe warunki do nauki

Miejsca

Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere zapewnia idealne warunki do rozwoju studentów. Dzięki współpracy z liderami organizacji specjalistycznych szkoleń kulinarnych oddajemy do dyspozycji studentów nowoczesne studia kulinarne dopasowane do tematyki warsztatów.

Restauracja Belvedere

Ul. Agrykoli 1 w Warszawie, wjazd od ulicy Parkowej

Atelier Chefs Culinar

Chefs Culinar
ul. Kulinarna 6 w Wiskitkach

Studio Aruana

Hotel Narvil Conference & Spa

ul. Czesława Miłosza 14A
w Serocku

Chef’s Table by Ernest Jagodziński

ul. Wyspiańskiego 26 w Poznaniu

Warsaw Academy of Pastry Arts

Ul. Wiejska 13A w Pruszkowie

Akademia Czekolady Callebaut

ul. Nowy Józefów 36 w Łodzi

wiedza zdobywana w praktyce

Realizacje

Studentom Akademii dajemy również możliwość uczestniczenia maksymalnie 2 razy w miesiącu w największych i najbardziej prestiżowych realizacjach cateringowych, będących oprawą spektakularnych eventów, gali, bankietów, konferencji i innych wydarzeniach. Terminarz będzie podawany na bieżąco z wyprzedzeniem.

Belvedere Catering

Centrum produkcyjne Belvedere Catering
Ul. Raszyńska 13 w Piasecznie