Organizacja

Rocznik 2024/2025

Doskonałe warunki do nauki

Terminarz warsztatów

W roku akademickim 2024/2025 zaplanowano 15 całodniowych warsztatów kulinarnych.
Każdy z warsztatów składa się z warsztatu kulinarnego (6 godz.) z trenerem Akademii, a także z wykładu z ekspertem (2 godz.) i odbywa się w godz. 10.00-18.00 (prosimy o przybycie pół godziny wcześniej w celu przygotowania się do zajęć: przebranie się w kitle, podpisanie listy obecności).

Inauguracja roku akademickiego oraz warsztat nr. 1

14 października 2024

Restauracja Belvedere

UROCZYSTA INAUGURACJA ROKU AKADEMICKIEGO

WARSZTAT KULINARNY:
Ryby i owoce morza
Prowadzący: Tomasz Łagowski

 

Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Paweł Gruba
Ekspert Akademii
Michał Iwaniuk
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 2

30 października 2024

Academy of Pastry Arts

WARSZTAT KULINARNY:
Podstawowe kremy i ciasta
Prowadzący: Michał Iwaniuk

WARSZTAT EKSPERCKI:
Food cost
Prowadzący: Paweł Gruba

Warsztaty nr. 3

26-27 listopada 2024

Unilever Food Solution

WARSZTAT KULINARNY:
Menu przyszłości

Prowadzący: Marcin Szachowicz

WARSZTAT EKSPERCKI:
Wprowadzenie technologiczne do menu przyszłości

Prowadzący: Elżbieta Gizińska

Marcin Szachowicz
Trener Kulinarny
Elżbieta Gizińska
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny
Michał Karadżow
Trener Kulinarny
Katarzyna Bosacka
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 4

6 grudnia 2024

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY:
Kuchnia roślinna

Prowadzący: Michał Karadżow

WARSZTAT EKSPERCKI:
Bez cukru, bez tłuszczu, bez glutenu, bez laktozy, a może bez sensu? Jak czytać etykiety i wybierać diety?

Prowadzący: Katarzyna Bosacka

Warsztaty nr. 5

17 grudnia 2024

Akademia Czekolady Callebaut

Warsztat cukierniczy:
Sztuka pracy z czekoladą

Prowadzący: Michał Iwaniuk i Kamil Szulc

Michał Iwaniuk
Trener Kulinarny
Kamil Szulc
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny
Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Dawid Balana
Trener Kulinarny
Angelika Motopulos
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 6

16 stycznia 2025

Restauracja Belvedere

Warsztat kulinarny:
Nowoczesna kuchnia zimna

Prowadzący: Tomasz Łagowski i Dawid Balana

Warsztat Ekspercki:
Techniki relaksacyjne jako wsparcie przyszłego kucharza

Prowadząca: Angelika Motopolus

Warsztaty nr. 7

28 luty 2025

Atelier Chefs Culinar

Warsztat ekspercki:
Kolory osobowości

Prowadzący: Renata Kozłowska

Warsztat kulinarny:
Sztuka Śniadań

Prowadzący: Michał Toczyłowski

Michał Toczyłowski
Trener Kulinarny
Renata Kozłowska
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 13

8 maja 2023

Atelier Chefs Culinar

Warsztat kulinarny: kuchnia polska i BBQ
Prowadzący: Adam Chrząstowski i Artur Musztyfaga

WYKŁAD EKSPERCKI: Jak gotować, żeby nie zwariować? Czy sezonowość, zero waste, prostota i ekonomia w kuchni rzeczywiście mają sens?
Prowadząca: Katarzyna Bosacka

Adam Chrząstowski
Trener Kulinarny
Artur Musztyfaga
Trener Kulinarny
Katarzyna Bosacka
Ekspert Akademii
Kliknij tutaj
Poprzedni
Następny
Anna Pycińska
Ekspert Akademii
Grzegorz Borcuch
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 8

7 marca 2025

Rational ul. Postępu 15

Warsztat ekspercki:
Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo

Prowadzący: Anna Pycińska

Warsztat kulinarny:
Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo – szkolenia praktyczne z Rational.

Prowadzący: Grzegorz Borcuch

Warsztaty nr. 9

18 marca 2025

Atelier Chefs Culinar

Warsztat ekspercki:
Karta techniczna

Prowadzący: Paweł Gruba

Warsztat kulinarny:
Smaki, którymi warto się dzielić- warsztaty tworzenia sezonowych talerzyków

Prowadzący: Agata Wojda

Paweł Gruba
Ekspert Akademii
Robert Zwierniak
Ekspert baristyczny

Warsztaty nr. 10

1-3 kwietnia 2025

Segafredo Zanetti

Warsztat i szkolenie baristyczne
Prowadzący: Robert Zwierniak

Warsztaty nr. 11

10 kwietnia 2025

Academy of Pastry Arts

Warsztat kulinarny
Kuchnia włoska
Prowadzący: Cristina Catese

Warsztat ekspercki
Wpływ platingu na postrzeganie potraw
Prowadzący: Artur Głuchowski

Cristina Catese
Ekspert kulinarny
Artur Głuchowski
Ekspert akademii
Poprzedni
Następny
Adam Chrząstowski
Ekspert kulinarny
Jan Knąber
Ekspert akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 12

25 kwietnia 2025

Chefs Culinar

Warsztat kulinarny

Mięso na Sezon- warsztaty dla głodnych przygód

Prowadzący: Adam Chrząstowski

Warsztat sommelierski
Prowadzący: Jan Knąber

Christopher Haatuft
Ekspert kulinarny
Jakub Steuermark
Ekspert akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 13

15 maja 2025

Studio Kulinarne
Al. Jerozolimskie 183

Warsztat kulinarny

Z morza na talerz – warsztaty kulinarne z eko podejściem

Prowadzący: Christopher Haatuft

Warsztat ekspercki

Zawód kucharz – pasja i powołanie. Praca dla wszystkich czy wybrańców?
Prowadzący: Jakub Steuermark

Doskonałe warunki do nauki

Miejsca

Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere zapewnia idealne warunki do rozwoju studentów. Dzięki współpracy z liderami organizacji specjalistycznych szkoleń kulinarnych oddajemy do dyspozycji studentów nowoczesne studia kulinarne dopasowane do tematyki warsztatów.

Restauracja Belvedere

Ul. Agrykoli 1 w Warszawie, wjazd od ulicy Parkowej

Atelier Chefs Culinar

Chefs Culinar
ul. Kulinarna 6 w Wiskitkach

Studio Aruana

Hotel Narvil Conference & Spa

ul. Czesława Miłosza 14A
w Serocku

Chef’s Table by Ernest Jagodziński

ul. Wyspiańskiego 26 w Poznaniu

Warsaw Academy of Pastry Arts

Ul. Wiejska 13A w Pruszkowie

Akademia Czekolady Callebaut

ul. Nowy Józefów 36 w Łodzi

wiedza zdobywana w praktyce

Realizacje

Studentom Akademii dajemy również możliwość uczestniczenia maksymalnie 2 razy w miesiącu w największych i najbardziej prestiżowych realizacjach cateringowych, będących oprawą spektakularnych eventów, gali, bankietów, konferencji i innych wydarzeniach. Terminarz będzie podawany na bieżąco z wyprzedzeniem.

Belvedere Catering

Centrum produkcyjne Belvedere Catering
Ul. Raszyńska 13 w Piasecznie