Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Organizacja

Rocznik 2022/2023

Doskonałe warunki do nauki

Terminarz warsztatów

W roku akademickim 2022/2023 zaplanowano 15 całodniowych warsztatów kulinarnych, w tym jeden warsztat dwudniowy, a także dodatkowy warsztat on-line.
Każdy z warsztatów składa się z warsztatu kulinarnego (6 godz.) z 2 trenerami Akademii, a także z wykładu z ekspertem (2 godz.) i odbywa się w godz. 10.00-18.00 (prosimy o przybycie pół godziny wcześniej w celu przygotowania się do zajęć: przebranie się w kitle, podpisanie listy obecności).

Warsztaty nr. 1

27 września 2022

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY:
Wołowina od A do Z oraz tajniki kuchni francuskiej.
Prowadzący: David Gaboriaud i Krystian Zalejski.

 

David Gaboriaud
Trener Kulinarny
Krystian Zalejski
Trener Kulinarny
Poprzedni
Następny
Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Tomasz Kolecki
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 2

10 października 2022

Restauracja Belvedere

WARSZTAT KULINARNY: Menu degustacyjne i fine dining.
Prowadzący: Tomasz Łagowski 

WARSZTAT EKSPERCKI: warsztat sommelierski.
Prowadzący: Tomasz Kolecki

Warsztaty nr. 3

19 października 2022

Warsaw Academy of Pastry Arts

WARSZTAT KULINARNY: Podstawowe ciasta i kremy w cukiernictwie.
Prowadzący: Michał Iwaniuk i Michał Wiśniewski

WYKŁAD EKSPERCKI: Dietetyka
Prowadzący: Angelika Motopulos

Michał Iwaniuk
Trener Kulinarny
Maciej Wiśniewski
Trener Kulinarny
Angelika Maotopulos
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny
David Gaboriaud
Trener Kulinarny
Agata Wojda
Trener Kulinarny
dr inż. Artur Głuchowski
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 4

16 listopada 2022

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY: Drób – gęś. Garnisz i plating na talerzu.
Prowadzący: Agata Wojda I David Gaboriaud 

WYKŁAD EKSPERCKI: Multisensoryczność posiłku – aspekty związane z wizualizacją potraw (plating), nowoczesnymi metodami składania zamówień i serwowania potraw.
Prowadzący: dr inż. Artur Głuchowski

Warsztaty nr. 5

30 listopada 2022

Studio Aruana - Hotel Narvil

WARSZTAT KULINARNY: kuchnia roślinna – warzywa i owoce
Prowadzący: Daria Ładocha oraz Grzegorz Zawierucha

WYKŁAD EKSPERCKI: Kompetencje przyszłości. Trening umiejętności
Prowadzący: Renata Kozłowska

Daria Ładocha
Trener Kulinarny
Grzegorz Zawierucha
Trener Kulinarny
Renata Kozłowska
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny
Ernest Jagodziński
Trener Kulinarny
Adam Chrząstowski
Trener kulinarny
Aleksandra Jagodzińska
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 6

17 grudnia 2022

Chef’s Table by Ernest Jagodziński

WARSZTAT KULINARNY: Techniki obróbki produktu.
Prowadzący: Adam Chrząstowski oraz Ernest Jagodziński

WYKŁAD EKSPERCKI: Food cost w kuchni, czyli co i jak policzyć- instruktaż dla  idealnego szefa kuchni.
Prowadzący: Aleksandra Jagodzińska

Warsztaty nr. 7

12-13 stycznia 2022

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY: ryby i owoce morza
Prowadzący: Kurt Scheller oraz Tomasz Łagowski

WYKŁAD EKSPERCKI I: wykład sommelierski
Prowadzący: Tomasz Kolecki

WYKŁAD EKSPERCKI II: food cost
Prowadzący: Paweł Gruba

Kurt Scheller
Trener Kulinarny
Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Tomasz Kolecki
Ekspert Akademii
Paweł Gruba
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny
Yannick Lohou
Trener Kulinarny
Tomasz Łagowski
Trener kulinarny
Artur Głuchowski
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 8

6 marca 2023

Restauracja Belvedere

WARSZTAT KULINARNY: Kuchnia japońska
Prowadzący: Yannick Lohou i Tomasz Łagowski

WYKŁAD EKSPERCKI: Nowoczesne techniki kulinarne
Prowadzący: Artur Głuchowski

Warsztaty nr. 9

14-15 marca 2023

Rational AG

Warsztat kulinarny: Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo – szkolenia praktyczne z Rational
Prowadzący: Jarosław Kołodziejek i Tomasz Łagowski

WYKŁAD EKSPERCKI: Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo – szkolenia praktyczne z Rational
Prowadzący: Anna Pycińska

Jarosław Kołodziejek
Trener Kulinarny
Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Anna Pycińska
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny
Maciej Rosiński
Trener Kulinarny
Maciej Wiśniewski
Trener kulinarny
Katarzyna Bosacka
Ekspert Akademii
Kliknij tutaj
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 10

24 marca 2023

Warsaw Academy of Pastry Arts

WARSZTAT KULINARNY: Słodko-słone warsztaty cukiernicze
Prowadzący: Maciej Rosiński i Maciej Wiśniewski

WYKŁAD EKSPERCKI: Wiem, co kupuję, czyli jak robić codzienne zakupy spożywcze.
Prowadzący: Katarzyna Bosacka

Warsztaty nr. 11

3 kwietnia 2023

Studio Aruana - Hotel Narvil

Warsztat kulinarny: kuchnia włoska
Prowadzący: Cristina Catese i Ernest Jagodziński

WYKŁAD EKSPERCKI: wkrótce więcej informacji
Prowadząca: Renata Kozłowska

Cristina Catese
Trener Kulinarny
Ernest Jagodziński
Trener Kulinarny
Renata Kozłowska
Ekspert Akademii
Kliknij tutaj
Poprzedni
Następny
Michał Toczyłowski
Trener Kulinarny
Grzegorz Zawierucha
Trener kulinarny
Wojciech Pasko
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 12

19 kwietnia 2023

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY: street food i tex-mex
Prowadzący: Michał Toczyłowski i Grzegorz Zawierucha

WYKŁAD EKSPERCKI: wykład baristyczny.
Prowadzący: Wojciech Pasko

Warsztaty nr. 13

8 maja 2023

Atelier Chefs Culinar

Warsztat kulinarny: kuchnia polska i BBQ
Prowadzący: Adam Chrząstowski i Artur Musztyfaga

WYKŁAD EKSPERCKI: Jak gotować, żeby nie zwariować? Czy sezonowość, zero waste, prostota i ekonomia w kuchni rzeczywiście mają sens?
Prowadząca: Katarzyna Bosacka

Adam Chrząstowski
Trener Kulinarny
Artur Musztyfaga
Trener Kulinarny
Katarzyna Bosacka
Ekspert Akademii
Kliknij tutaj
Poprzedni
Następny
Wojciech Pasko
Barista

Warsztaty nr. 13

24 i 25 maja 2023

Story Coffee Roasters

Warsztaty Baristyczne
Prowadzący: Wojciech Pasko

Warsztaty nr. 14

30 maja 2023

Akademia Czekolady Callebaut

WARSZTAT CUKIERNICZY: sztuka pracy z czekoladą
Prowadzący: Michał Iwaniuk i Kamil Szulc

Michał Iwaniuk
Trener Kulinarny
Kamil Szulc
Trener kulinarny
Poprzedni
Następny
Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Artur Musztyfaga
Trener Kulinarny
Paweł Gruba
Ekspert Akademii
Katarzyna Bosacka
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 15

5 czerwca 2023

Restauracja Belvedere

Warsztat kulinarny: kuchnia polska
Prowadzący: Tomasz Łagowski i Artur Musztyfaga

WYKŁAD EKSPERCKI: Karta techniczna dań.
Prowadzący: Paweł Gruba

WYKŁAD EKSPERCKI: Bez cukru, bez tłuszczu, bez glutenu, bez laktozy, a może bez sensu? Jak czytać etykiety i wybierać diety?
Prowadzący: Katarzyna Bosacka

Doskonałe warunki do nauki

Miejsca

Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere zapewnia idealne warunki do rozwoju studentów. Dzięki współpracy z liderami organizacji specjalistycznych szkoleń kulinarnych oddajemy do dyspozycji studentów nowoczesne studia kulinarne dopasowane do tematyki warsztatów.

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Restauracja Belvedere

Ul. Agrykoli 1 w Warszawie, wjazd od ulicy Parkowej

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Atelier Chefs Culinar

Chefs Culinar
ul. Kulinarna 6 w Wiskitkach

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Studio Aruana

Hotel Narvil Conference & Spa

ul. Czesława Miłosza 14A
w Serocku

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Chef’s Table by Ernest Jagodziński

ul. Wyspiańskiego 26 w Poznaniu

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Warsaw Academy of Pastry Arts

Ul. Wiejska 13A w Pruszkowie

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Akademia Czekolady Callebaut

ul. Nowy Józefów 36 w Łodzi

wiedza zdobywana w praktyce

Realizacje

Studentom Akademii dajemy również możliwość uczestniczenia maksymalnie 2 razy w miesiącu w największych i najbardziej prestiżowych realizacjach cateringowych, będących oprawą spektakularnych eventów, gali, bankietów, konferencji i innych wydarzeniach. Terminarz będzie podawany na bieżąco z wyprzedzeniem.

Akademia Mistrzów Samku,by Belvedere,Akademia kulinarna,szkoła gotowania,edukacja młodzieży,trener kulinarny,trenerzy kulinarni,szkoła cukiernicza,Belvedere,David Gaborioud,Maciej Rosiński,Michał Iwaniuk,Elżbieta Nitsze,Kurs gotowania,szkół gastronomicznych,szkoły gastronomiczne,akademii kulinarnej,program kształcenia

Belvedere Catering

Centrum produkcyjne Belvedere Catering
Ul. Raszyńska 13 w Piasecznie