Organizacja

Rocznik 2023/2024

Doskonałe warunki do nauki

Terminarz warsztatów

W roku akademickim 2023/2024 zaplanowano 15 całodniowych warsztatów kulinarnych.
Każdy z warsztatów składa się z warsztatu kulinarnego (6 godz.) z trenerem Akademii, a także z wykładu z ekspertem (2 godz.) i odbywa się w godz. 10.00-18.00 (prosimy o przybycie pół godziny wcześniej w celu przygotowania się do zajęć: przebranie się w kitle, podpisanie listy obecności).

Inauguracja roku akademickiego oraz warsztat nr. 1

4 października 2023

Restauracja Belvedere

UROCZYSTA INAUGURACJA ROKU AKADEMICKIEGO

WARSZTAT KULINARNY:
Ryby i owoce morza
Prowadzący: Tomasz Łagowski

 

Tomasz Łagowski
Trener Kulinarny
Krystian Zalejski
Trener Kulinarny
Paweł Gruba
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 2

11 października 2023

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY:
Dziczyzna, kaczka, gęś.

Prowadzący: Krystian Zalejski

WARSZTAT EKSPERCKI: Food cost
Prowadzący: Paweł Gruba

Warsztaty nr. 3

17 listopada 2023

Academy of Pastry Arts

WARSZTAT KULINARNY:
Deser na talerzu. Deser restauracyjny

Prowadzący: Michał Iwaniuk

WARSZTAT EKSPERCKI: Multisensoryczność posiłku – aspekty związane z wizualizacją potraw (plating), nowoczesnymi metodami składania zamówień i serwowania potraw.

Prowadzący: Artur Głuchowski

Michał Iwaniuk
Trener Kulinarny
Artur Głuchowski
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny
Ernest Jagodziński
Trener Kulinarny

Warsztaty nr. 4

27-28 listopada 2023

Chef’s Table by Ernest Jagodziński

WARSZTAT KULINARNY:
Kuchnia roślinna

Prowadzący: Ernest Jagodziński

WARSZTAT EKSPERCKI: Mikro zioła

Prowadzący: Ernest Jagodziński

Warsztaty nr. 5

8 grudnia 2023

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY:
Tex-mex

Prowadzący: Grzegorz Zawierucha

WARSZTAT EKSPERCKI:
Kolory osobowości

Prowadzący: Renata Kozłowska

Grzegorz Zawierucha
Trener Kulinarny
Renata Kozłowska
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny
Adam Chrząstowski
Trener Kulinarny
Tomasz Kolecki
Ekspert Akademii
Poprzedni
Następny

Warsztaty nr. 6

10 stycznia 2024

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY:
Królik. Dzikie ptactwo.

Prowadzący: Adam Chrząstowski

WARSZTAT EKSPERCKI:
Warsztaty sommelierskie cz.1

Prowadzący: Tomasz Kolecki

Warsztaty nr. 7

29 lutego 2024

Atelier Chefs Culinar

WARSZTAT KULINARNY:
Kuchnia staropolska

Prowadzący: Maciej Nowicki

WARSZTAT EKSPERCKI:
Rekonstrukcja kulinarna kuchni staropolskiej

Prowadzący: Maciej Nowicki

Maciej Nowicki
Trener Kulinarny

Warsztaty nr. 13

8 maja 2023

Atelier Chefs Culinar

Warsztat kulinarny: kuchnia polska i BBQ
Prowadzący: Adam Chrząstowski i Artur Musztyfaga

WYKŁAD EKSPERCKI: Jak gotować, żeby nie zwariować? Czy sezonowość, zero waste, prostota i ekonomia w kuchni rzeczywiście mają sens?
Prowadząca: Katarzyna Bosacka

Adam Chrząstowski
Trener Kulinarny
Artur Musztyfaga
Trener Kulinarny
Katarzyna Bosacka
Ekspert Akademii
Kliknij tutaj
Poprzedni
Następny
Doskonałe warunki do nauki

Miejsca

Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere zapewnia idealne warunki do rozwoju studentów. Dzięki współpracy z liderami organizacji specjalistycznych szkoleń kulinarnych oddajemy do dyspozycji studentów nowoczesne studia kulinarne dopasowane do tematyki warsztatów.

Restauracja Belvedere

Ul. Agrykoli 1 w Warszawie, wjazd od ulicy Parkowej

Atelier Chefs Culinar

Chefs Culinar
ul. Kulinarna 6 w Wiskitkach

Studio Aruana

Hotel Narvil Conference & Spa

ul. Czesława Miłosza 14A
w Serocku

Chef’s Table by Ernest Jagodziński

ul. Wyspiańskiego 26 w Poznaniu

Warsaw Academy of Pastry Arts

Ul. Wiejska 13A w Pruszkowie

Akademia Czekolady Callebaut

ul. Nowy Józefów 36 w Łodzi

wiedza zdobywana w praktyce

Realizacje

Studentom Akademii dajemy również możliwość uczestniczenia maksymalnie 2 razy w miesiącu w największych i najbardziej prestiżowych realizacjach cateringowych, będących oprawą spektakularnych eventów, gali, bankietów, konferencji i innych wydarzeniach. Terminarz będzie podawany na bieżąco z wyprzedzeniem.

Belvedere Catering

Centrum produkcyjne Belvedere Catering
Ul. Raszyńska 13 w Piasecznie