Akademia Mistrzów Smaku by belvedere

Nagrody dla Laureatów

ROCZNIK 2023/2024

Cykl edukacji w ramach rocznego programu Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere to udział i doświadczenie zdobyte poprzez gotowanie z najlepszymi kucharzami w Polsce.

Bycie absolwentem tego unikalnego projektu kształcenia utalentowanej młodzieży do roli wszechstronnie wykwalifikowanych Szefów Kuchni jest wielkim sukcesem dla Naszych studentów, a uzyskane świadectwo ukończenia Akademii jest mocnym atutem na ścieżce rozwoju ich kariery zawodowej.
Jednocześnie chcemy nagrodzić tych, którzy wykazują ponad przeciętną wrażliwość i kunszt tworzenia niesamowitych potraw, dlatego też Organizatorzy przewidzieli dla najbardziej wyróżniających się Studentów danego roku akademickiego nagrody specjalne.

3v1a2341
NAGRODA DLA NAJLEPSZEGO CUKIERNIKA

Callebaut- 5 dniowy Intensywny kurs cukierniczy w Akademii Czekolady Polska

Callebaut to belgijska firma zajmująca się produkcją wysokiej jakości czekolady i kakao od 1850 roku. Firma słynie z używania tylko najlepszych składników i z zastosowania najnowocześniejszych technologii produkcji. Wiele renomowanych cukierni i producentów słodyczy na całym świecie używa czekolady Callebaut do produkcji swoich wyrobów. Firma jest także zaangażowana w zrównoważony rozwój i wspiera rolników z różnych regionów świata, którzy dostarczają jej kakao.

Student odwiedzi Akademię Czekolady  Polska– serce marki Callebaut, gdzie odbędzie 5-cio dniowe szkolenie indywidualne pod okiem ambasadora i trenera Callebaut Kamila Szulca wraz z zapewnionym zakwaterowaniem i wyżywieniem.

Sponsor nagrody: Akademia Czekolady Callebaut

Wyróżnienie dla trzech uzdolnionych studentów

2-3 dniowy wyjazd do Niemiec- Rational AG wraz z warsztatami kulinarnymi

Rational AG to niemiecka firma, która specjalizuje się w produkcji zaawansowanych urządzeń kuchennych dla gastronomii i przemysłu spożywczego. Firma jest znana ze swoich innowacyjnych rozwiązań, takich jak inteligentne piece konwekcyjno-parowe, które pozwalają na łatwe i precyzyjne przygotowanie różnego rodzaju potraw. Rational AG jest liderem na rynku urządzeń kuchennych i posiada szeroką sieć sprzedaży na całym świecie. Firma jest także zaangażowana w rozwój zrównoważonej produkcji i promowanie ekologicznych praktyk biznesowych.

Na wyróżnionego Studenta Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere czeka 2-3 dniowy kulinarny wyjazd do Niemiec połączony ze zwiedzaniem nowoczesnej fabryki RATIONAL AG wraz z warsztatami kulinarnymi.

Sponsor nagrody: Rational AG

NAGRODA GŁÓWNA

Staż u Massimo Bottury w trzygwiazdkowej restauracji Osteria Francescana w Modenie

Osteria Francescana  to trzygwiazdkowa restauracja w Modenie we Włoszech, która uznawana jest za jedną z najlepszych restauracji na świecie. W 2016 roku w rankingu The World’s 50 Best Restaurants, przygotowanym przez brytyjski miesięcznik „Restaurant”, włoski lokal oceniony został jako najlepsza na świecie restauracja. Założona przez szefa kuchni Massimo Botturę, restauracja Osteria Francescana skupia się na tworzeniu wyjątkowych doświadczeń kulinarnej sztuki poprzez eksperymentowanie z tradycyjną kuchnią włoską w nowoczesnym wydaniu.

Zwycięzca II Edycji odbędzie tygodniowy staż w Osterii Francescana u Massimo Bottury. Staż będzie połączony z wyjazdem kulinarnym pod okiem szefa kuchni restauracji Belvedere Tomasza Łagowskiego. Laureat będzie miał możliwość obcowania z  prawdziwą włoską kuchnią. W ramach stażu zapewniony zostanie przelot, zakwaterowanie i wyżywienie oraz dodatkowe atrakcje.

Sponsor nagrody: Belvedere Gourmet Group

Massimo Bottura

Szef Kuchni Osteria Francescana w Modenie