W roku akademickim 2023/2024 zaplanowano 15 całodniowych warsztatów kulinarnych.
Każdy z warsztatów składa się z warsztatu kulinarnego (6 godz.) z trenerem Akademii, a także z wykładu z ekspertem (2 godz.) i odbywa się w godz. 10.00-18.00 (prosimy o przybycie pół godziny wcześniej w celu przygotowania się do zajęć: przebranie się w kitle, podpisanie listy obecności).
UROCZYSTA INAUGURACJA ROKU AKADEMICKIEGO
WARSZTAT KULINARNY:
Ryby i owoce morza
Prowadzący: Tomasz Łagowski
WARSZTAT KULINARNY:
Dziczyzna, kaczka, gęś.
Prowadzący: Krystian Zalejski
WARSZTAT EKSPERCKI: Food cost
Prowadzący: Paweł Gruba
WARSZTAT KULINARNY:
Deser na talerzu. Deser restauracyjny
Prowadzący: Michał Iwaniuk
WARSZTAT EKSPERCKI: Multisensoryczność posiłku – aspekty związane z wizualizacją potraw (plating), nowoczesnymi metodami składania zamówień i serwowania potraw.
Prowadzący: Artur Głuchowski
WARSZTAT KULINARNY:
Kuchnia roślinna
Prowadzący: Ernest Jagodziński
WARSZTAT EKSPERCKI: Mikro zioła
Prowadzący: Ernest Jagodziński
WARSZTAT KULINARNY:
Tex-mex
Prowadzący: Grzegorz Zawierucha
WARSZTAT EKSPERCKI:
Kolory osobowości
Prowadzący: Renata Kozłowska
WARSZTAT KULINARNY:
Królik. Dzikie ptactwo.
Prowadzący: Adam Chrząstowski
WARSZTAT EKSPERCKI:
Warsztaty sommelierskie cz.1
Prowadzący: Tomasz Kolecki
WARSZTAT KULINARNY:
Kuchnia staropolska
Prowadzący: Maciej Nowicki
WARSZTAT EKSPERCKI:
Rekonstrukcja kulinarna kuchni staropolskiej
Prowadzący: Maciej Nowicki
WARSZTAT KULINARNY: Gęś
Prowadzący: Agata Wojda
WARSZTAT EKSPERCKI: Nowoczesne techniki kulinarne
Prowadzący:Artur Głuchowski
WARSZTAT BARISTYCZNY
Prowadzący: Grzegorz Staszowski
WARSZTAT KULINARNY: Kuchnia molekularna
Prowadzący: Maciej Siąkowski
WARSZTAT EKSPERCKI: Kompetencje przyszłości. Trening umiejętności
Prowadzący: Renata Kozłowska
WARSZTAT KULINARNY: Street food
Prowadzący: Michał Toczyłowski
WARSZTAT EKSPERCKI: Trendy w konceptach gastronomicznych
Prowadzący: Michał Toczyłowski
WARSZTAT CUKIERNICZY: Czekolada
Prowadzący: Kamil Szulc
WARSZTAT KULINARNY: Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo – szkolenia praktyczne z Rational.
Prowadzący: Jarosław Kołodziejek
WARSZTAT EKSPERCKI: Inteligentne urządzenia w gastronomii – iVario i iCombo.
Prowadzący: Anna Pycińska
WARSZTAT KULINARNY: Wołowina
Prowadzący: Martin Gimenez Castro i Tomasz Łagowski
WARSZTAT EKSPERCKI: Warsztat sommelierski cz. 2
Prowadzący: Tomasz Kolecki
Warsztat kulinarny: kuchnia polska i BBQ
Prowadzący: Adam Chrząstowski i Artur Musztyfaga
WYKŁAD EKSPERCKI: Jak gotować, żeby nie zwariować? Czy sezonowość, zero waste, prostota i ekonomia w kuchni rzeczywiście mają sens?
Prowadząca: Katarzyna Bosacka
Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere zapewnia idealne warunki do rozwoju studentów. Dzięki współpracy z liderami organizacji specjalistycznych szkoleń kulinarnych oddajemy do dyspozycji studentów nowoczesne studia kulinarne dopasowane do tematyki warsztatów.
Ul. Agrykoli 1 w Warszawie, wjazd od ulicy Parkowej
Chefs Culinar
ul. Kulinarna 6 w Wiskitkach
Hotel Narvil Conference & Spa
ul. Czesława Miłosza 14A
w Serocku
ul. Wyspiańskiego 26 w Poznaniu
Ul. Wiejska 13A w Pruszkowie
ul. Nowy Józefów 36 w Łodzi
Studentom Akademii dajemy również możliwość uczestniczenia maksymalnie 2 razy w miesiącu w największych i najbardziej prestiżowych realizacjach cateringowych, będących oprawą spektakularnych eventów, gali, bankietów, konferencji i innych wydarzeniach. Terminarz będzie podawany na bieżąco z wyprzedzeniem.
Centrum produkcyjne Belvedere Catering
Ul. Raszyńska 13 w Piasecznie
by Belvedere
Belvedere Gourmet Group
Belvedere-Cafe Łazienki Królewskie Sp. z o.o.
ul. Agrykola 1, 00-460 Warszawa
Kierownik Projektu:
Anna Paprocka
+48 661 996 221
akademia@belvedere.com.pl